Marker Wadden - StrandBaak
17343
post-template-default,single,single-post,postid-17343,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Marker Wadden

Natuurmonumenten werkt aan een ambitieus project: de Marker Wadden. Een groep natuureilanden In het Markermeer die een wad vormen, waar mens en natuur samenkomen. Een nieuw leefgebied voor planten, insecten, vogels en vissen. Het Haveneiland is vrij toegankelijk. Een ideale plek voor watersporters om aan te meren. Maar ook voor vogelaars en wandelaars die komen uitwaaien.

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de inrichting van de haven, die inmiddels toegankelijk is voor het publiek. Direct daarachter ligt een 800 meter lang, breed zandstrand met wandelpaden, vogelkijkhutten en een uitkijktoren. In de loop van 2019 zal StrandBaak, in opdracht van Natuurmonumenten, verschillende duurzame gebouwen realiseren die samen op het strand een kleine nederzetting vormen.